Landschapsarchitect Piet Oudolf ontvangt Singer Prijs 2018

Tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf is onderscheiden met de Singer Prijs 2018. Deze oeuvreprijs van de Vrienden van Singer Laren wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een Nederlands kunstenaar.

Volgens de Stichting ‘Vrienden van Singer Laren’ is Piet Oudolf ‘te beschouwen als kunstenaar en als schilder, die de aarde als doek gebruikt en zijn composities inkleurt met bloeiende vaste planten, struiken en bomen. De planten vormen zijn palet. In Oudolfs tuinen speelt de cyclus van de plant een belangrijke rol, zo verandert het beeld van zijn prachtige plantcombinaties het hele jaar door.’


Tegelijk met de prijsuitreiking wordt de door Oudolf ontworpen beeldentuin van Singer Laren officieel geopend.

Er vindt tevens een overzichtstentoonstelling plaats van het werk van Piet Oudolf, plus de zomertentoonstelling Geschilderde tuinen, met werken van onder andere Claude Monet, Pyke Koch, Charley Toorop en Emil Nolde. Deze gaan 5 juni open voor publiek.
Lees hier: ‘Door de ogen van Piet Oudolf’.

 

In de tentoonstelling Piet Oudolf, Singer Prijs 2018 kunnen bezoekers foto’s bezichtigen van ontwerpen en ontwerptekeningen van Oudolf in binnen- en buitenland.