Singer Laren / Geschilderde tuinen

In het museum Singer in het Nederlandse Laren is van 5 juni t/m 26 augustus 2018 de tentoonstelling Geschilderde tuinen te zien. Aanleiding is de opening van de nieuwe beeldentuin naar een ontwerp van Piet Oudolf.

Tijdens de periode 1880 – 1940 richtten de modernisten uit binnen- en buitenland zich veelvuldig op het verbeelden van de tuin. Kunstenaars als Max Liebermann, Monet, Emil Nolde, Van Gogh, Gustaaf De Smet, Pyke Koch, Jan Toorop en Carel Willink nemen ons mee in hun veelkleurig paradijs.


Een van de zalen is gewijd aan het werk van William Singer: de grondlegger van Singer Laren. U ziet schilderijen die hij maakte in de tuin van villa De Wilde Zwanen, de bakermat van de huidige beeldentuin.

 

 

Nieuwe beeldentuin

In juni opent ook de nieuwe beeldentuin van Singer Laren. Het voorplein, daktuin en de beeldentuin worden ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf. Landschapsarchitectenbureau Deltavormgroep heeft de tekeningen uitgewerkt en het bestek gemaakt. Van der Tol voert het project uit. In de tuin zullen beelden te zien zijn op eilandjes van grassen en vaste planten.

In de In de Van den Brink Galerij van het museum die grenst aan de tuin, zal een expositie te zien zijn over het werk van Oudolf, met onder meer de originele ontwerptekeningen van de Singer beeldentuin.

 

 

www.singerlaren.nl