Dit zijn de winnaars van het Internationale Tuinfestival van Chaumont-sur-Loire [VIDEO]

De editie 2021 van het Internationale Tuinfestival van Chaumont-sur-Loire is nog in volle gang. Het thema van dit jaar is ‘biomimicry’, het inspireren en imiteren van strategieën uit de natuur. Zoals elk jaar werden vijf internationale teams bekroond voor hun bijdrage aan het festival.

 


Sinds 1992 zijn er meer dan 800 tuinen aangelegd, prototypes van de tuinen van morgen. Het festival is zowel een schat aan ideeën als een broedplaats voor talent en blaast de tuinkunst nieuw leven in.

Met de toekenning van deze prijzen ondersteunt het Festival ontwerpers die vaak jong en nog talentvol zijn. De jury, bestaande uit kunstenaars, landschapsarchitecten, journalisten, kunstcritici, kwekers en tuinders, streeft ernaar om alle aspecten van elke tuin in aanmerking te nemen.

 

De prix de la Création gaat naar de tuin L’autre rive van Manon Cadoux (F).

 

De prix Design et idées novatrices is voor de tuin Le jardin zèbre van Stanislas Jung, Laurian Gascon en Etienne Vazzanino (F).

 

De prix Palette et harmonie végétales gaat naar Le Petit Pays des Larmes van het Nederlandse team Eva Willemsen, Frits Van Loon, Carolien Barkman en Ellert Haitjema.

 

Voor de prix Jardin transposable werd de tuin Territoire de Bocage van Élodie Stephan (Studio Klazo) en Manon Navarro (F) bekroond.

 

Een coup de cœur werd toegekend aan Tout est connecté van het Tsjechische team Háta Enochová, Marek Kratochvíl, Petr Stojaník en Jan Trpkoš, onder leiding van Vladimir Sitta.

 

De jury wenste ten slotte ook hulde te brengen aan het team van tuiniers van het Domaine van Chaumont voor de globale groenaanleg op het terrein.