Kubieke Ruimte viert 10de verjaardag met ‘Landscape Warriors in debat’

In 2019 bestaat Kubiekeruimte vzw 10 jaar. Meteen een gelegenheid om eens terug te blikken: kregen onze landschappen, steden, dorpen en tuinen de voorbije decennia meer kwalitatief groen en open ruimte dankzij de inzet van onze landschaps- en tuinarchitecten? Of blijven we ons voelen als landscape warriors die met vallen en opstaan moeten vechten voor erkenning? Op zondag 10 februari organiseert Kubieke Ruimte daarover een debat waarin met 6 ‘landscape warriors’ terugblikken op de voorbije 10 jaren.

Kubiekeruimte is een vereniging, bestaande uit een steeds groter wordende groep enthousiaste mensen, die de tuin en het landschap in zijn verschillende vormen op een frisse manier onder de aandacht wil brengen. Kubiekeruimte is een toegankelijk platform en netwerk voor tuin- en landschapsontwerpers, en alle geïnteresseerden die betrokken zijn bij de buitenruimte.


Het debat start om 11u30 met een introductie door voorzitter Wim Collet, gevolgd door een brunch.
De 6 ‘landscape warriors’ die aan het debat deelnemen zijn Jan Bleys (Studiebureau Ars Horti), Theo De Vos (projectingenieur Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen VMSW), Claire Laeremans (LAMA landscape architects), Jan Nuyens, Jean-François Van den Abeele (Fris in het landschap) en Luc Wallays (Omgeving).

Het debat gaat door in La Laiterie – Josaphat Park, Ambassadeur van Vollenhovenlaan 24, 1030 Brussel.
Gratis toegang. Voor de brunch is inschrijven verplicht. Dit kan tot uiterlijk 3 februari en zolang er plaatsen beschikbaar zijn met dit formulier.

Meer info: Kubiekeruimte.be