Koning Boudewijnpark wordt heraangelegd

Het Koning Boudewijnpark is één van de mooiste valleiparken van Brussel, langgerekt langs de Molenbeek in Jette. De laatste missing link in het park wordt nu heraangelegd, met een opengelegde rivierbedding, speelplek en uitnodigende zitbanken.
BUUR (Bureau voor Urbanisme) werd door de BIM (Brussels Instituut voor Milieubeheer) geselecteerd voor het ontwerp en de aanleg van het centrale deel van het Koning Boudewijnpark in Jette.

BUURnieuws_002


De vallei van de Molenbeek bepaalt grotendeels de identiteit van dit lineaire park. In het centrale deel van het park is het raakvlak met de wijk heel groot, wat zorgt voor een intens gebruikte ruimte. De centrale entree van het Boudewijnpark wordt een vitaal onderdeel van het park en stelt zicht tegelijk maximaal open naar de buurt. Een vloeiend netwerk van paden leidt wandelaars en fietsers doorheen het park. Het ontwerp zet bovendien hard in om de speeltuin een nieuw elan te geven. Deze avontuurlijke plek voor de allerkleinsten krijgt een groen karakter en integreert het water in de speelzone.

Buur

In het oostelijke deel van het park wordt de Molenbeek terug opengelegd. Door te spelen met harde en zachte oevers wordt deze beek volwaardig onderdeel van het park en nodigt ze de gebruiker uit om contact te zoeken met het water.

JBK 20111119  basiskaartVW (es)_A3_1000