Kioti brengt nieuwe DK-serie uit

Kioti heeft de twee huidige modellen DS en LX vervangen voor een nieuwe serie DK. De serie is verkrijgbaar in een smalle en een brede uitvoering, waarbij bij de smalle uitvoering een breedte van 143cm buitenwerks wordt bereikt.

Deze serie bestaat uit drie motorvermogens, te weten 45, 50 en 55pk.  De trekkers maken gebruik van een in huis ontwikkelde motor. De 45 & 50 pk versie hebben een indirect ingespoten viercilinder, de 55 pk heeft een Common rail van eigen makelij die voldoet aan de Stage3B normen.


De trekkers hebben een gesynchroniseerde rechts schakelende 16×16 bak met een hydro-shuttle voor moeiteloos vooruit- achteruit schakelen zonder te koppelen. Het snelheidsbereik gaat van 0,34 km/uur tot 32,5km/uur. De aftakas is uitgevoerd in een 540/750 toeren versie, maar optioneel kan dit ook 540/1000 toeren per minuut. De aftakas wordt elektro-hydraulisch ingeschakeld. De  Elektro- hydraulische inschakeling van de aftakas met automaatfunctie

Het hefvermogen bedraagt 1230kg. Standaard zijn de trekkers uitgerust met twee dubbelwerkende ventielen en beschikt over een hydraulische pomp met een debiet van 36,4l/min.

De trekker zijn standaard voorzien van een  Quick-turnsysteem, waarbij de voorwielen 2 maal sneller gaan dan de achterwielen waardoor er een krappere bocht wordt gemaakt en zodoende minder gemanoeuvreerd hoeft te worden.

 

Met een eigen gewicht van 1570kg, beperkte buitenmaten en een bodemvrijheid van 39cm heeft Kioti een serie die op vele vlakken goed uit de voeten kan.