Kathryn Gustafson wint ASLA Landscape Architecture Firm Award

Het bureau Gustafson-Guthrie-Nichol heeft de Landscape Architecture Firm Award 2017 van de American Society of Landscape Architects (ASLA) gewonnen.

Het bureau Gustafson-Guthrie-Nichol (GGN) werd in 1999 in het Amerikaanse Seattle opgericht door Jennifer Guthrie, Shannon Nichol en Kathryn Gustafson. Het wordt beschouwd als een van de beste bureaus voor landschapsarchitectuur van de Verenigde Staten.


Bekende realisaties van GGN in de Verenigde Staten zijn onder meer de Lurie Garden in Chicago (samen met Piet Oudolf voor de beplanting), het National Museum of African American History and Culture in Washington en de Bill & Melinda Gates Foundation Campus in Seattle.

 

Lakeshore Residence- Seattle

Mercer Court and UW Farm – Seattle

 

The Lurie Garden – Chicago

 

Robert and Arlene Kogod Courtyard at the Smithsonian American Art Museum – Washington

CityCenterDC – Washington

 

Bill & Melinda Gates Foundation Campus – Seattle

 

Lower Rainier Vista & Pedestrian Land Bridge – Seattle

 

National Museum of African American History and Culture – Washington

 

Bekijk hier een uitgebreide portfolio van GGN.

 

Europa

Ook in Europa heeft Gustafson met haar Londense bureau Gustafson, Porter + Bowman een aantal spraakmakende realisaties op haar naam staan. Zoals het Cultuurpark Westergasfabriek in Amstyerdam, de Diana, Princess of Wales Memorial Fountain en de Swiss Cottage Open Spave in Londen, de inrichting van de grote serre van de National Botanic Garden in Wales, de kantoren van Shell Petroleum in Rueil-Malmaison en Les Jardins de l’Imaginaire in Terrascon (Frankrijk), Marina One in Singapore…

 

Cultuurpark Westergasfabriek – Amsterdam

 

Diana, Princess of Wales Memorial Fountain – Londen

 

Swiss Cottage Open Space – Londen

 

Les Jardins de L’Imaginaire in Terrascon (Frankrijk)

 

Marina One – Singapore

 

Gustafson

Ondanks de grootschaligheid van veel van haar projecten, slaagt Gustafson er toch altijd in om ze tegelijk ook een stuk intimiteit mee te geven. Dat doet ze door er een veelheid van diverse elementen in te brengen die elkaar aanvullen of versterken, die op subtiele wijze verwijzen naar oude symbolen of historische gebeurtenissen, naar bepaalde eigenaardigheden of typische kenmerken van de streek of de omgeving, of die op een sensuele manier de zinnen prikkelen of uitnodigen tot een spel, en die men slechts geleidelijkaan ontdekt naarmate men er in rondwandelt. Op die manier hebben haar parken voor de bezoeker ook iets spannends en onverwachts, iets mysterieus en ontstaat er een relatie tussen het landschap en het mens die erin rondwandelt.

ASLA