Jadimex: Duurzame houtprojecten voor buitenshuis

Jadimex biedt kwaliteitsvolle producten aan die decennia meegaan zoals tropisch hardhout en duurzame alternatieven.


Jadimex, een begrip in de houthandel

Jadimex is gespecialiseerd in tropisch hardhout dat garant staat voor uitzonderlijke duurzaamheid. Het familiebedrijf kiest zijn hout zorgvuldig uit en beschikt over verschillende ecologische initiatieven. De CO2-neutraal gedrukte catalogus en het intermodaal transport (vrachtwagen – trein – vrachtwagen) zijn hiervan twee voorbeelden.

Het verhaal achter tropisch hardhout

Verdere klimaatverandering voorkomen? Dat kan door hout te kopen uit een duurzaam beheerd bos. De lokale bevolking moet namelijk kunnen leven van de opbrengsten van het bos. Wordt dit hout niet gekocht, dan verliezen de bossen hun waarde en dreigen ze te verdwijnen.

Door de exploitatie van duurzaam bosbeheer nemen de Europese bosoppervlakte en het houtvolume elk jaar toe, samen met het gebruik van houtproducten. Dit bewijst dat deze twee perfect hand in hand gaan. Wil je verzekerd zijn van duurzaam hout voor jouw houtproject? Kijk dan of het beschikt over een FSC®-label.

Jadiwood, uniek op de mondiale markt

Naast ecologische alternatieven zoals Thermowood of Robinia (FSC®), focust Jadimex ook op essenhout met een uniek thermisch modificatieproces, omgedoopt tot Jadiwood. Bij het doorsnee proces kan het hout namelijk in brand schieten of verpulveren. In het ergste geval ontwikkelt het zich tot houtskool. Handelaars gaan de temperatuur in de installatie naar beneden drijven om het risico te beperken, waardoor het aan duurzaamheid en uniformiteit verliest. Om Jadiwood te produceren, wordt het hout tussen verwarmde ijzeren contactplaten geplaatst. In het hout worden sensoren geplaatst. Deze zorgen voor temperatuurmetingen zodat het hout op een gecontroleerde manier kan worden gemodificeerd tot 230 graden zonder verbranding of verkoling. Het resultaat? Vormvast en duurzaam hout voor buitengebruik met duurzaamheidsklasse 2.

 

>> www.jadimex.be

 

Jadimex houtprojecten duurzaamheid tropisch hardhout houthandel ecologisch klimaatverandering bosbeheer essenhout Thermowood Robinia CG Concept Jaarboek 2020