Jacqueline van der Kloet ontwerpt Dutch Garden voor Disneyland Parijs [VIDEO]

Jacqueline van der Kloet heeft samen met Manon Hazebroucq, landschapper van Disneyland Parijs, de zogenoemde ’Dutch Garden’ ontworpen. De kleurentuin van 3.000 m2 groot komt tegenover het Newport Bay Club Hotel te liggen.

De tuin is door Hazebroucq ingericht met opeenvolgende kleurenvakken. De beplanting van zomerbollen en eenjarige zomerbloemen is door Van der Kloet samengesteld en bestaat uit onder meer dahlia’s, lelies en zantedeschia’s. Samen met bijvoorbeeld Stipa en Gaura zorgen zij dat van juni tot oktober het hotel van een kleurrijke vrolijke entree is voorzien.


 

Dutch Garden

Het is een pilot, die in de jaren daarna op andere locaties in Disneyland Paris wordt uitgerold. De unieke locatie, de omvang van de 3.000 m2 grote tuin en het schitterend uitnodigend ontwerp vergroten de garantie op aandacht van miljoenen bezoekers. Het is de bedoeling dat de Nederlandse tuin de komende jaren op andere locaties in Disneyland Paris terugkeert. Er zijn plannen voor seizoenstuinen tot aan 2021.

De Dutch Garden is een initiatief van Blooming Breeders en de Nederlandse ambassade. Via Verver Export, een bedrijf dat veel bollen naar Frankrijk exporteert en met wie Van der Kloet veel samenwerkt, is de ontwerper bij het project betrokken.