Jubileumboek ‘Het Groene Goud’

‘Het Groene Goud’ is de titel van een boek over boomverzorging in Nederland. Dit jubileumboek vertelt over hoe het vak van boomverzorging zich in Nederland heeft ontwikkeld in de afgelopen halve eeuw. Het boek geeft een brede kijk op het vak van boomverzorging met de visie van verschillende deskundigen.

Bomen zijn in vele opzichten het ‘Groene Goud’ van de aarde. Ze zijn onmisbaar voor een gezond leven. Zo voelt het niet alleen: het is inmiddels wetenschappelijk bewezen. Dit boek is een ode aan de bomen; aan de groeikracht daarvan en aan het enorme herstelvermogen dat ze hebben. Ondanks vele bedreigingen weten ze zich in moeilijke omstandigheden doorgaans prima te redden; soms met wat hulp van de boomverzorger.


Het boek vertelt ook over de culturele en ecologische betekenis van bomen en het belang van bomen voor onze gezondheid. Het beschrijft de geschiedenis van tientallen verzorgde, eeuwenoude bomen in Nederland. Ook het verplanten van bomen krijgt ruime aandacht. Daarnaast biedt het boek inzicht in de meest recente wetenschappelijke onderzoeken naar de relatie tussen bomen en gezondheid, zoals het effect van een groen ziekenhuis op de wijze en de duur van genezing of van een groen schoolplein op ADHD en overgewicht onder kinderen.

Het boek is uitgegeven ter gelegenheid van het feit dat J’ørn Copijn, telg uit een boomkwekersfamilie die zich al 250 jaar succesvol met het kweken, verzorgen en (ver)planten van bomen bezighoudt, dit jaar 50 jaar als boomverzorger in Nederland actief is. Tot en met 31 december 2016 geldt een introductieprijs van €29,95. Daarna kost het boek € 34,95.

U kunt het boek hier bestellen.