Tover de eigen woning om tot een luxeverblijf

Het wordt geen zomervakantie zoals alle andere, zoveel is zeker. Heel wat geplande reizen werden geannuleerd of uitgesteld. Sociale contacten blijven aan restricties onderhevig. De Belg gaat dus massaal op zoek naar alternatieven dichtbij, in en rond eigen huis.

Waarom niet de eigen woning omtoveren tot een echt vakantieverblijf? Men hoeft niet altijd ver te gaan om het naar zijn zin te hebben! Ontdek hieronder enkele inspirerende voorbeelden.


Groendak als uitbreiding van de personal space

Zoveel mogelijk in ons kot blijven, is niet voor iedereen even eenvoudig. Sommigen zijn gezegend met een ruime woning met tuin of terras, anderen lopen in een kleinere woning zonder stukje groen al snel de muren op. Maar ook wie midden in de stad woont en geen ruimte heeft voor een eigen tuin kan op het dak een streepje groen aan de woning toevoegen. Een groendak vol planten levert de natuur niet enkel tal van voordelen, het is een welkome uitbreiding van de personal space in deze tijden. Of het nu om nieuwbouw of renovatie gaat, een groendak is steeds een goede oplossing met oneindig veel voordelen. BMI Belgium merkt dan ook dat particulieren tijdens de lockdownperiode steeds meer interesse tonen in groendaken.

Vakantie in eigen tuin

De zomer komt eraan. Maar nu het coronavirus de wereld in zijn greep houdt, moeten vele buitenlandse reisplannen noodgedwongen opgeborgen worden. De staycation is een veilig alternatief, en dankzij Husqvarna kan men zorgeloos genieten van een vakantie in eigen tuin. In het uitgebreide gamma Husqvarna Automowers vindt men voor elke tuin en elk budget de ideale robotmaaier. Deze zorgt snel, stil en efficiënt voor een perfect onderhouden gazon, waardoor men meer tijd overhoudt voor de aangename zaken die dit seizoen met zich meebrengt: een aperitiefje in de hangmat, ravotten met kinderen… Bovendien viert het Zweedse merkt, dat aan de basis stond van de nog steeds groeiende populariteit van robotmaaiers, de 25ste verjaardag van de Automower. Ter ere hiervan lanceert Husqvarna een gouden limited edition van de populaire Automower 315X.

Kies het juiste zwembad

Velen onder ons zijn genoodzaakt om de vakantieplannen voor deze zomer in het buitenland even in de koelkast te zetten. Daarom gaan we met z’n allen op zoek naar alternatieven om thuis een vakantiegevoel te creëren. Een eigen zwembad maakt voor velen deel uit van dat perfecte plaatje. Een zwembad in de tuin is een goede investering, maar de aankoop vraagt wel de nodige aandacht en voorbereiding. Het is namelijk belangrijk om niet al te impulsief te beslissen en de juiste keuzes te maken. LPW Pools, de Belgische marktleider van monoblok zwembaden, waarschuwt voor de gevaren van goedkope offertes bij leveranciers zonder ervaring en geeft tips voor het kiezen van het juiste zwembad en de juiste zwembadbouwer.

La Plage 11 LPW Pools