Inspiratietuin op Batibouw

Dit jaar legt Het Tuinaannemereffect een inspiratietuin aan tijdens de bouwbeurs Batibouw van 29 februari tot 8 maart in Brussels Expo. De inspiratietuin maakt deel uit van een inspirerende co-housingwoning en laat zien hoe tuinaannemers vandaag kunnen werken rond het klimaat. Van wateropvang tot biodiversiteit, de tuin belicht de meest klimaatvriendelijke keuzes binnen alle facetten van een tuin.

Op Batibouw 2020 tonen tuinaannemers een veelzijdige gemeenschappelijke tuin naar een ontwerp van landschaps & tuinarchitecten Stijn Verhalle & Arno Deruyck. Hij biedt elk gezin een eigen privéterras én gezellige gezamenlijke plekjes. Van een overdekt terras, barbecue en fietsenberging tot alles wat je niet voortdurend nodig hebt. Deeleconomie ten top. Dit soort tuin stimuleert een warme buurt, bespaart de eigenaar geld én is bovendien goed voor klimaat en milieu! De inspiratietuin sluit naadloos aan bij wat ieder van ons wil: een gezellige plek voor onszelf, ruimte om met familie en vrienden samen te zijn én de mogelijkheid om gezellig contact te hebben met de buren. Cogardening maakt het mogelijk, incluis tuindromen die in aparte tuintjes slechts moeilijk inpasbaar zijn. Dit soort tuin stimuleert een warme buurt, bespaart de eigenaar geld én is bovendien goed voor klimaat en milieu!


Vroeg begonnen is half gewonnen

Trap niet in de val dat je woning kant-en-klaar moet zijn voor je aan de tuin begint. Hoe vroeger je aan je tuinplannen begint, hoe beter huis en tuin tot één geheel samengroeien. Bovendien bespaar je geld. Je profiteert namelijk van betere en gecoördineerde planning van werken, leidingen die ineens op de juiste plaats liggen en terrassen die naadloos aansluiten op de binnenruimte. Mogelijk kan zelfs heel wat groen dat al op je bouwperceel staat perfect en als meerwaarde ingepast worden in de aanleg. Deze inspiratietuin laat zien hoe vakbekwame tuinaannemers het aanpakken.

En ook samenwerken met de buren is voordelig voor de portemonnee. Cogardening zorgt ervoor dat je met een minimum aan investering erg bijzondere tuinwensen kan realiseren. Bekijk onze inspiratietuin en ontdek hoe de bewoners hun eigen favoriete plekjes hebben en het gezellig samenleven met de buren er gratis bovenop krijgen. Van intiem privéterrasje, tot speelhoekje voor de kinderen en een eigen moes- en kruidentuintje.

www.tuinaannemer.be