VLAM partner van nieuw tuinprogramma ‘Goed Geplant’ op VTM

Vanaf 1 oktober verklaart VTM in samenwerking met VLAM de strijd om de uniekste tuin voor geopend. Ervaren tuinontwerpers Eef Coolen en Niel Sannen nemen het tegen elkaar op en kruipen in de hoofden en tuinen van acht verschillende tuineigenaars met elk hun eigen tuindromen. Ze maken een ontwerp naar het budget en de wensen van de eigenaars. Die kiezen de winnaar en het winnende tuinontwerp wordt uitgevoerd. De verliezer helpt de winnaar om de droomtuin tot leven te brengen.

Dat de tuin een steeds belangrijker deel van onze eigen stek wordt, is geen verrassing. Meer dan ooit geniet de Vlaming graag in zijn eigen tuin van het groen en de rust. ‘Goed Geplant’ toont hoe tuinaannemers dit kunnen helpen realiseren. Hoe groot of klein de tuin ook mag zijn, Eef en Niel gebruiken hun expertise en creativiteit om elke ruimte maximaal te benutten en iedere week om te toveren aan de hand van een nieuw en origineel concept. Ze hebben daarbij oog voor klimaatvriendelijke oplossingen. 


Eef Coolen is landschaps- en tuinarchitect van opleiding. In 2014 begon ze haar eigen groenbedrijf Bolster, met Hasselt als uitvalsbasis, en vorig jaar startte ze met de Hof van Eef, een vernieuwend project van stadslandbouw. Voordien was ze journalist voor Het Belang van Limburg. Niel Sannen van familiebedrijf Tuinen Sannen woont in Tessenderlo.

De tuinreeks kwam tot stand dankzij de samenwerking met VLAM en past helemaal in de filosofie van de campagne “Het tuinaannemereffect”. Met deze campagne overtuigt VLAM consumenten om een tuinaannemer in te schakelen voor tuinaanleg of tuinonderhoud. 

Kijk vanaf zaterdag 1 oktober om 18.20 u naar VTM ‘Goed Geplant’. Aflevering gemist of niet thuis? Dan kan je de afleveringen herbekijken op VTM GO