© DS Plastics

Innovatief: infiltratiekratten van DS Plastics

Water wordt het nieuwe goud en het grondwatertekort is een dagelijks gegeven. Net daarom is het belangrijk dat onze waterreserves op peil worden gehouden. Dit kan door het water te laten infiltreren in de bodem. DS Plastics biedt een milieuvriendelijke oplossing aan voor elke tuin.


Bij de infiltratiekratten van DS Plastics, die omwikkeld zijn met een geotextiel, is er geen risico op dichtslibben. De plaatsing is de eenvoud zelve. Zo kunnen ze gemakkelijk op regenwatertanks worden aangesloten. Eveneens aangeboden door deze fabrikant en verdeler, en dit in diverse volumes en afmetingen. Praktisch gezien zijn de infiltratiekratten kant-en-klare pakketten van 200 l tot 1200 l.

Oog voor ecologie

Het ecologische doel van deze innovatie is beslist lovenswaardig: ervoor zorgen dat overtollig water zoveel mogelijk doorsijpelt naar onze grondwaterlagen. Bovendien dient het dan niet in de riolen geloosd en zal het ons dan ook geen overlast kunnen bezorgen. Dat DS Plastics dit product lanceert is geen toeval, het past perfect in hun bedrijfsstrategie om volop in te zetten op duurzame ecologische ontwikkeling.

Oplossingen op maat

CG Concept: infiltratiekratten van DS Plastics voor een stijging van het grondwaterpeil.
© DS Plastics

We zien dat er dezer dagen meer en meer huizen worden gerenoveerd. Dan is het niet altijd evident om een zware tank tot in de tuin te krijgen. De PE regenwatertanks van DS Plastics bieden soelaas. Zowel wat betreft gewicht als formaat laten ze zich ‘inplanten’ op moeilijk toegankelijke locaties. Deze stadstuin in hartje Gentbrugge illustreert dit ten volle.

Voor mens en milieu

Alle producten van DS Plastics, waaronder dus ook de innovatieve infiltratiekratten, worden verdeeld via de professionele bouwhandel. Graag begeleidt deze onderneming uit Lokeren de klant en vakman bij de ontwikkeling van zijn projecten. Een nauwe samenwerking die zijn vruchten afwerpt, voor mens en milieu…


DS PLASTICS
MOSTEN 18, B-9160 LOKEREN
T.: +32 (0)9 280 78 80

SALES@DSPLASTICS.BE

www.dsplastics.be


Tekst: Patrick Retour