EuroGarden verdeelt van nieuwe autonome ECHO-robotmaaiers

Met de nieuwe ECHO-robotmaaiers betreedt EuroGarden de markt van professionele robotmaaiers. De volledig autonome grasmaaiers zijn duurzaam, geluidsarm en makkelijk bedienbaar op afstand. Bovendien biedt EuroGarden snelle service dankzij hun grondig opgeleide dealers.

“De werkdruk in de groensector wordt steeds hoger. Hierdoor kan je een tijdrovende klus als grasmaaien best missen,”, legt Koen Driesmans, marketing manager van EuroGarden uit. “ECHO Robotics kent de eisen van professionals en iedereen die een mooi gazon wil. Dankzij hun autonome grasmaaiers is er geen mankracht meer nodig om het gras af te rijden en kunnen vaklui zich focussen op andere taken.”


In het assortiment zijn twee modellen beschikbaar. De TM-1000 met drie zwevende maaikoppen en een maaicapaciteit tot 12.000 m2. Voor grotere oppervlakten is er de TM-2000 met vijf zwevende maaikoppen en een maaicapaciteit tot 24.000 m2. De maaier heeft 5 sonars, achteruitrij- en optilsensoren en diefstalbeveiliging. Dankzij de geoptimaliseerde gps-navigatie kan de maaier ook smalle doorgangen beheren.

“Beide modellen zijn voorzien van Belrobotics technieken en onderscheiden zichzelf van de vorige versies doordat ze volledig geconnecteerd zijn met een 3G- of 4G-netwerk. Hierdoor zijn de grasmaaiers altijd online. Zo kan je vanop afstand zien wanneer de maaier vastloopt en kan je via een handige app ingrijpen. Ook de dealer kan op die manier inzicht krijgen in de werking en advies geven over een mogelijk optimalisatie. In de toekomst zal deze gps-functie nog worden uitgebreid.”

“De robotmaaiers zijn tevens zeer duurzaam. De robot maait minisprietjes die blijven liggen en humus worden voor het gras. Hierdoor is er geen grasafval. Daarnaast is de CO2-uitstoot zeer laag. Alle maaiers werken op accu en kunnen herladen worden met een laadstation op, bij voorkeur, zonne-energie. Dankzij de lagere energiekosten, de langere levensduur en de efficiëntere inzet van onderhoudspersoneel is het een investering die zichzelf meestal binnen twee jaar terugverdient.”