Het najaarsnummer van CG Concept is er!

Deze week verscheen de nieuwe CG Concept met meer dan 80 pagina’s boordevol groenaanleg, buitenruimte en urbanisme.

In onze rubriek Openbaar groen trekken we naar Singapore. Deze stad heeft procentueel de grootste oppervlakte groendaken en -wanden ter wereld en wordt wereldwijd beschouwd als een lichtend voorbeeld op het vlak van groen en natuurinclusief bouwen. Verder tonen we een aantal tot de verbeelding sprekende voorbeelden van wat men ‘biophilic design’ zou kunnen noemen. Daarbij wordt gezocht naar een balans tussen de natuurlijke en de gebouwde omgeving. We nemen u verder mee naar het Duitse Düsseldorf waar met het project Kö-Bogen een opvallend nieuw stadslandschap wordt gecreëerd. Ook in Brussel krijgen we binnenkort een nieuw ‘groen’ gebouw.

In onze tuinpagina’s besteden we onder meer aandacht aan de renovatie van de tuin van de Franse Ambassade in Brussel, ontworpen door de Belgische tuin- en landschapsarchitect Erik Dhont. In de rubriek ‘Tuinaannemers van bij ons’ stellen we een inspiratietuin van aannemer Roeland Vranckx voor.


We trekken ook naar Parijs voor een boeiende tentoonstelling ‘Nous les arbres’ in de Fondation Cartier pour l’art contemporain.

En in de  CG Concept XTRA, nemen we waterdoorlatende bestrating onder de loep: Hoe kunnen we inspelen op de toenemende waterproblematiek?

BESTEL NU!