Dag van de Museumtuin van Gaasbeek

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid gooit op zondag 15 september de deuren van de Museumtuin van Gaasbeek gratis open voor het publiek. U kunt er genieten van talrijke demonstraties, rondleidingen, standen en proeverijen.

Natuur en Bos legde in 1996 de Museumtuin aan in het 50 hectare grote park van het Kasteel van Gaasbeek in het hart van het Pajottenland. De tuin omvat een van de grootste en belangrijkste collecties van leifruitvormen van Europa. Ze verzamelt en presenteert niet alleen fruit maar ook groenten, kruiden, tuinarchitectuur- en technieken van een eeuw geleden.


Programma
De Dag van de Museumtuin laat u gratis kennismaken met dit uniek levend erfgoed. U kan workshops volgen, interactieve snoeisessies volgen, deelnemen aan proefsessies van appelen en peren en langs interessante standjes kuieren. Zo zijn er standhouders gespecialiseerd in confituren, zaden, groenten en fruit, fruitsappen, vlierbessenjenever, honing, bomen, groendecoratie- en keramiek. Ook de groenspecialisten van Velt en Plantentuin Meise zijn ter plaatse. Nog een blikvanger is het vragenuurtje (van 14 tot 15 uur) ‘vraag het de toptuinier’. Verder gidsen vrijwilligers u doorlopend door de tuin. Kinderen kunnen luisteren naar leuke verhalen in de vertelhoek, glittertattoos laten zetten of zich laten schminken.