Het Meesters in de Tuin event 2021

Op donderdag 14 oktober 2021 komen zo’n duizend professionals samen tijdens het jaarlijkse Meesters in de Tuin-evenement in het Ebben Inspyrium in het Nederlandse Cuijk. Op dit evenement komt de top van de tuinbranche bijeen en zullen kennis en inspiratie centraal staan.

 


Meesters in de Tuin wil zich van de andere beurzen en evenementen in de Benelux onderscheiden door de betere hovenier, tuinontwerper en tuinarchitect volop inspiratie te bieden met producten die niet op iedere straathoek te koop zijn. ‘Het Meesters in de Tuin-evenement is ontstaan door goed te luisteren naar de wensen van de specialisten. Het is een alternatief op het traditionele beurzenevenement’, vertelt Niels in ‘t Veen. ‘Het is een inspirerende wereld waar alles draait om innovatie, onderscheidend vermogen, noviteiten en kennis. We hebben een uniek evenement neergezet dat een vakman met oog voor creativiteit niet mag missen.

Meesters in de Tuin is dan ook geen ‘doorsneebeurs’ met tapijttegels op de grond, rechte gangpaden en aluminium standbouw’. ‘Er is geen begin en einde: je blijft lopen en valt van de ene in de andere verbazing. De locatie is ook bijzonder. Op het terrein van de ruim 400 ha grote boomkwekerij Ebben bevindt zich een unieke evenementenlocatie, het Inspyrium. Midden tussen de unieke bomen en andere natuur voelt onze bezoeker zich het beste thuis, vandaar dat dit de ideale locatie is voor ons evenement. Een bijkomend voordeel is dat we ons evenement kunnen aankleden met al die mooie bomen. Ruim tweehonderd volwassen bomen zullen het evenement aankleden waardoor er een intieme sfeer ontstaat.’

Absolute top van de tuinbranche

De dag begint met een plenair gedeelte in een arena-opstelling. Daarna gaat de beursvloer pas open voor alle bezoekers. ‘Uiteindelijk creëren we de sfeer van een zakelijk netwerkevenement in een soort festivalsetting.’

Ook rondom het evenement in Cuijk wordt het een en ander georganiseerd. Zo zijn er in Ebben Inspyrium diverse kennissessies en lezingen waar de partners verder de diepte in gaan. De experiences die in de ochtend worden georganiseerd zijn nieuw. Deze bieden de partners de mogelijkheid om de meester voorafgaand aan het evenement te ontvangen. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan de bezoeker bij verschillende partners die in de buurt van Cuijk zijn gevestigd, de productielocatie, showroom of een referentieproject bekijken.
‘Dankzij dit onderdeel kunnen de meesters zich echt verdiepen in de materie. Ze kunnen een kijkje achter de schermen nemen of zich laten inspireren door de achterliggende visie van een meesterlijk referentieproject’, aldus In ‘t Veen.

Bezoek de website van Meesters in de Tuin voor meer informatie en het programma.

Bestel hier je toegangskaarten