Help Arboretum Kalmthout groeien

Arboretum Kalmthout breidt uit. De prachtige tuin, die nu aan het domein grenst, wordt toegevoegd aan het bestaande arboretum.  De botanische tuin van 12,5 hectare wordt in één klap 10.000 vierkante meter groter, oftewel twee voetbalvelden. Door meter of peter te worden van die extra vierkante meters kunt u helpen bij die uitbreiding.

 


Het komt niet vaak voor dat een botanische tuin kan uitbreiden. En zeker niet met 10.000 vierkante meter in één keer. Deze buitenkans kunnen we dus niet laten liggen. Het nieuwe stuk grond vormt een schakel tussen het bestaande arboretum en het grenspark Kalmthoutse Heide. Zo ontstaat er een grote groenblauwe ader waar recreatie en natuur elkaar perfect versterken.

Het nieuwe deel ligt achter de rode tuin en dichtbij de Gloriëtte. Het is nu al een thuis voor heel wat imposante bomen, zoals een statige rode beuk met takken tot aan de grond, een Japanse notenboom van meer dan 70 jaar oud, en een prachtige robinia die in het voorjaar vele bijen aantrekt.  Maar ook nieuwe bomen- en plantensoorten zullen er hun thuis vinden. Er is nog veel ruimte om kersverse collecties aan te planten. Te beginnen met erfgoedcultivars uit eigen land van toverhazelaars en de pluimhortensias.

Peter of meter

U kunt mee aan de kar trekken door peter of meter te worden van een vierkante meter wandelgazon voor 10 euro, vruchtbare grond voor 40 euro, erfgoedcultivars voor 500 euro of beschermde soorten voor 1000 euro.

Het meter- of peterschap is in België financieel aftrekbaar vanaf €40. Bij een gift van €40 of meer aan Arboretum Kalmthout, reikt de Koning Boudewijnstichting je een attest uit dat je aan de belastingsaangifte kunt toegevoegen.

hetarboretumgroeit.be