Bissegem krijgt strand aan Leie [VIDEO]

Bissegem, deelgemeente van Kortrijk, krijgt tegen de lente van 2022 een echt strand aan de Leie. Bissegem Plage komt op een door de stad aangekocht braakliggend stuk bouwgrond langs de Leie.

Er worden daar twee bufferbekkens uitgegraven om regenwater van de Driekerkenstraat op te vangen. De twee onderling verbonden poelen zullen een halve meter diep zijn. De poelen zijn een ideale omgeving voor natte natuur. Een houten terras zal het grootste bufferbekken overbruggen om iedereen er te laten genieten van de rust en passage van boten op de Leie. Kinderen kunnen er straks spelen, ook in de poelen. Er wordt samen met Ubuntu, een vzw die in de Vrije-Aardstraat woningen aanbiedt aan mensen met een beperking, bekeken om tijdens de zomer strandzetels op Bissegem Plage te voorzien.


“De aanleg van Bissegem Plage kadert binnen Konnector. Dat stadsvernieuwingsproject voorziet ook de afwerking van stadsgroen Ghellinck, de heraanleg van de Driekerkenstraat, de uitbreiding van sportcampus Wembley en de aanleg van 4 kilometer groene fietsverbindingen. Goed voor een totale investering van 14 miljoen euro”, zegt schepen van Stadsvernieuwing Wout Maddens. “Waardevolle planten en dieren zullen er snel hun weg vinden. Bissegem Plage is samen met het stadsgroen Ghellinck, de Neerbeekvallei en de Rootersmeers de volgende stap in de vergroening van het sterk verstedelijkte Bissegem”, zegt schepen van Biodiversiteit en Natuur Bert Herrewyn.