De Elephants Trunk 3, het vernieuwde ergonomische harnas van GTM Professional. Het harnas reduceert het gewicht van de heggenschaar met 3 kilogram.

Heggen snoeien zonder spierpijn met de Elephants Trunk 3

De Elephants Trunk 3 is het vernieuwde ergonomische harnas van GTM Professional. Het helpt hoveniers om het zware werk met een heggenschaar te verlichten. Het harnas wordt als een rugtas gedragen en heeft een optimale ventilatie. Met de verstelbare schouder- en heupbanden biedt de Elephants Trunk een comfortabele pasvorm voor ieder lichaam.

De katrol op de rug heeft een trekkracht van 3 kg. Zo wordt een groot deel van het gewicht van de heggenschaar uit handen genomen en verplaatst naar de heupen. De Elephants Trunk is ook geschikt voor telescopische heggenscharen en handgedragen bladblazers tussen de 4,5 en 8 kilogram. Het gereedschap wordt eenvoudig via de grote karabijnhaak aan het harnas bevestigd.


Via de geleiderollen beweegt de staalkabel soepel in iedere richting, ook bij het werken boven je macht. De aluminium buis is draaibaar om te voorkomen dat deze blijft steken in de heg. Daarnaast is de buis in lengte verstelbaar én volledig inklapbaar. Zo kun je het harnas compact opbergen of meenemen.

Door het gewicht van gemotoriseerd gereedschap te reduceren, kun je het meer ontspannen vasthouden waardoor er minder trillingen in je handen worden doorgegeven. Met dit ergonomische harnas werk je veilig en comfortabel en ga je spier- en gewrichtspijn tegen.

De nieuwe Elephants Trunk 3 is verkrijgbaar voor 349 euro inclusief btw via het dealernetwerk van GTM Professional.

www.gtmprofessional.com