Foto door Bart Lasuy

Heeft jouw gemeente al tuinrangers?

Bijna 10 % van Vlaanderen bestaat uit particuliere tuinen, koertjes en balkons. Aaneengesloten tuincomplexen slingeren als groene linten door ons landschap. Ze kunnen een belangrijke rol spelen in de strijd tegen droogte, hittegolven en verlies van biodiversiteit. Kortom, het natuurpotentieel van onze tuinen is gigantisch. De Tuinrangers kunnen dit potentieel helpen ontsluiten.


Tuinrangers zijn gepassioneerde vrijwilligers. Hobbytuiniers met een hart voor de natuur die worden opgeleid door Inverde, het opleidingscentrum van Natuur en Bos van de Vlaamse overheid.

Een Tuinranger neemt je mee op safari in je eigen tuin en geeft advies op maat om je tuin biodiverser en klimaatrobuuster te maken. Dit alles volgens een laagdrempelige benadering maar met een hoge impact. Zo krijg je gegarandeerd nog meer vogels en vlinders op bezoek.

De Tuinrangerwerking wordt op dit moment uitgerold in 9 erg diverse Vlaamse gemeenten. In de loop van 2021 wil Inverde nog eens 15 rangerteams opstarten. Wil jij daar als openbaar bestuur ook graag bij zijn? Contacteer Werner Van Craenenbroeck (werner.vancraenenbroeck@ vlaanderen.be of 0474 69 36 03) voor meer informatie.

www.tuinrangers.be