GrootGroenPlus steunt ‘Een boom per kind’

Op vakbeurs GrootGroenPlus die van 4 tot 6 oktober in Zundert gehouden wordt, zullen de gemeenten Zundert en Hoogstraten het Bomenverdrag ondertekenen. Daarmee steunen ze de campagne ‘Een boom per kind’ van de Stichting Nationale Bomenfeestdag.

 


Een van de vertrouwde partners van GrootGroenPlus is de Stichting Nationale Boomfeestdag onder leiding van de heer Peter Derksen. Deze stichting is al vanaf de editie in 2012 nauw betrokken bij vakbeurs. Gedurende de beursdagen zal Stichting Nationale Boomfeestdag zich richten op favorieten en verhalen. Kennisdeling die begint bij het informeren en interesseren van de jeugd.

Een Boom Per Kind
Het planten van bomen en het oprichten van Boomfeestdag door Staatsbosbeheer in 1957 was feitelijk de allereerste klimaatmaatregel; dankzij VN-secretaris Hammarskjöld, die opriep dat planten van bomen met de nieuwe generatie van belang is om de aarde te redden. Ouders en overheden hebben een verplichting naar hen. Bomen planten is vaak een eerste en daardoor onvergetelijke natuurervaring voor kinderen.

Sinds 2016 werkt de Nationale Boomfeestdag samen met ‘One Tree Per Child’, opgericht door Olivia Newton-John, die kinderen voor hun 10e jaar een eigen boom wil laten planten. Middels het Bomenverdrag kunnen gemeenten dezelfde intentie uitspreken. Tijdens de editie van GrootGroenPlus 2017 zullen de gemeenten Zundert en Hoogstraten het Bomenverdrag ondertekenen.

www.grootgroenplus.nl