Nieuwe website botanische tuinen en arboreta van België

De Vereniging van Botanische Tuinen en Arboreta (V.B.T.A.) brengt de mooiste plantentuinen van het land samen in haar gloednieuwe website. U krijgt er een overzicht van de 17 leden in een interactieve kaart en een fotoalbum.

België heeft een rijke traditie in plantkunde en tuinbouw. Een gebied van iets meer dan 30.000 km² is dicht bezaaid met botanische tuinen, arboreta en private plantencollecties. Iedere plantentuin heeft zijn eigen unieke identiteit en specialisatie. Je kunt er kennismaken met de boeiende plantenwereld.


De collecties bevatten planten met bijzondere verhalen, en planten die bijna volledig uitgestorven of ernstig bedreigd zijn in de natuur. Je vindt er planten uit de hele wereld en van alle klimaten.

Je bent er iedere dag van het jaar welkom voor ontspanning, om te leren of om gewoon te genieten – alleen, met de familie of in groep. Een bezoek aan een plantentuin is altijd boeiend. Er zijn tentoonstellingen, workshops, concerten, speurtochten en vele andere activiteiten.

Vereniging van Botanische Tuinen en Arboreta

De Vereniging van Botanische Tuinen en Arboreta (V.B.T.A.) bestaat uit 17 tuinen uit België en het Groothertogdom Luxemburg. Elke tuin verschilt in collectie, biodiversiteit, grootte en werking. V.B.T.A. verenigt deze 17 unieke tuinen en steunt haar leden in hun werking en initiatieven. De vereniging verdedigt de belangen van de leden waar kan en nodig, en draagt bij tot de bekendheid van de 17 botanische tuinen en arboreta. V.B.T.A. helpt hierdoor de botanische kennis en diversiteit verspreiden en natuurbehoud en groenvoorziening bevorderen in binnen- en buitenland.

 

www.botanischetuinen.be