Agribex 2015 / Garden Passion, de hal voor tuin en groene zones

Van 8 tot 13 december wordt in BRUSSELS EXPO (Heizel) de landbouwbeurs AGRIBEX georganiseerd. In Paleis 8 is met het thema-eiland “Garden Passion’ de hal voor de Tuin en Groene Zones. Elke dag wordt een bepaalde doelgroep in kijker geplaatst.  Woensdag 9 december is de Dag van de Openbare Besturen. Op zaterdag 12 december is de Dag voor de Tuinaannemers.
In Paleis 8,  de hal voor de Tuin en Groene Zones, wordt u verwelkomd op het thema-eiland “Garden Passion”. Op dit eiland wil de tuinbouwsector iedere dag aandacht besteden aan een specifieke doelgroep.

8 december: De troeven van de professionele vakhandel
9 december: De toekomst van onze stadstuinen (i.s.m. VVOG en BVPB)
10 december: Dag van de Greenkeeper
11 december: Made in Belgium
12 december: Dag voor de Tuinaannemers (i.s.m. BFG)
13 december: Outdoor Fashion-dag
9 december / Dag van de Openbare Besturen


In samenwerking met de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) en de Brusselse vereniging van plantsoenbeheerders (BVPB) wordt die dag aandacht besteed aan de toekomst van onze stadstuinen.

 

12 december / Dag van de Tuinaannemers

• 9h00-10h00: Ontbijt onder professionals

Wilt u duidelijkheid over wie opkomt voor uw belangen, waar u terecht kan met uw professionele vragen, welke evenementen interessant zijn voor u en hoe u hierover alles te weten komt ? In een ontspannen sfeer en aan de hand van concrete voorbeelden leggen we de puzzelstukjes bij elkaar.

Doorheen de dag komen nog meer thema’s aan bod. Zo komt u in de voormiddag meer te weten over het beheer van uw verzekeringen. In de namiddag stellen we ons de vraag hoe zichtbaar u bent on-line. Hoe verdient u centen via uw website.

• 10h30-11h00: VLAM, promotie voor uw bedrijf

Als zelfstandige tuinaannemer betaal je een vaste (basis)bijdrage in de promotiefondsen van VLAM. Maar wat gebeurt er met dat geld ? Wie beslist wat ? Wat levert het op ? Hoe kunt u promotiemateriaal bestellen ? VLAM geeft zich bloot.

• 12h00-13h00: Preventie

Elke werkgever heeft de verplichting actief mee te werken aan het welzijn van de werknemers op het werk. PREVENTAGRI kan u hierbij assisteren. Een kwalitatief bedrijfsbezoek, gericht informatiemateriaal en hands-on assistentie helpen u een heel stuk op weg.

• 13h30-14h30: Kilometerheffing voor vrachtwagens

Vanaf april 2016 moeten alle eigenaars van vrachtwagens met een maximaal toegelaten massa (MTM) van meer dan 3,5 ton een kilometerheffing betalen in België. Hoe worden de gereden kilometers geregistreerd? Hoe worden de tarieven bepaald? Wat moet ik doen om in regel te zijn? Waar kan ik terecht voor een OBU (On Board Unit)? Waar kan ik terecht bij problemen? Wat zijn de tarieven van de Viapass voor vrachtwagens? Welke voertuigen moeten geen tol betalen? Op 12 december krijgt u antwoorden.

15h00-16h00: De beleving van kleur in de tuin

Elk mens beleeft een tuin en haar kleuren anders. Zo vindt de één een oranje border prachtig, terwijl een ander daar liever snel aan voorbij loopt. De beleving zegt iets over de persoon die het beleeft en tegelijkertijd iets over het geen beleefd wordt. De lezing De beleving van kleur in de tuin is voor elke tuinprofessional een aanrader. Jij bepaalt mee de keuze van je klanten en ook al sta je daar niet altijd uitvoerig bij stil, van deze keuze gaat altijd een bepaald effect uit. Deze interactieve sessie wordt u aangeboden door Martje Van Den Bosch (in het Nederlands).

Meer informatie vindt u op de website van Agribex.