Groep Aveve voegt machinebedrijven Cofabel en Fagadis samen

De specialist in landbouwmachines Cofabel en distributeur van machines voor tuin- en parkonderhoud Fagadis, beide dochterondernemingen van van de Belgische Groep Aveve, gaan fuseren. Het fusiebedrijf gaat opereren onder de naam Cofabel.

Met de fusie beoogt Groep Aveve een betere zichtbaarheid en service voor klanten die op zoek zijn naar machines, werktuigen en oplossingen voor land- en tuinbouw. Het gezamenlijk aanbod van machines en werktuigen in landbouw, golf, tuin- en parkonderhoud voor particulieren en professionals is zodanig breed, dat een opsplitsing inefficiënties met zich meebracht. Door de fusie hebben klanten voortaan één aanspreekpunt voor het complete productengamma.


Cofabel is in België vooral bekend als importeur en distributeur van de landbouwmachines van John Deere. Het daarbij gaat om tractoren, maaidorsers, groenvoedermachines en veldspuiten en machines voor groenbeheer. Fagadis is een gevestigde waarde in de wereld van machines van tuin- en parkonderhoud. Het bedrijf importeert, verkoopt en verhuurt machines voor het onderhoud van tuinen, parken, publieke ruimtes, sport- en golfterreinen.

Het vernieuwde COFABEL zet ook in op een uitbreiding van het aanbod met producten van onder meer KRAMER wielladers, GKB werktuigen en WEEDING TECH (onkruidbestrijding zonder herbicide voor Openbare Besturen). Meer nieuwigheden zullen worden voorgesteld op AGRIBEX, de internationale beurs voor akkerbouw, veeteelt, tuin en groene zones die van 5 tot 10 december loopt in Brussel

Groep Aveve