Vijf jaar Ontwerp Instituut

Het Ontwerp Instituut bestaat vijf jaar. Het instituut is inmiddels uitgegroeid uit tot een expertisecentrum op gebied van tuinontwerp en tuinkunst in Nederland.

Veel aspecten worden onderricht: van de abstractie van de ontwerpmethodiek tot de concreetheid van het snoeien van leifruit. Veel kanten van het tuinontwerp worden onderwezen, diverse docenten, specialisten op hun vakgebied, geven les en training. 
Daarnaast vinden met studenten losse projecten plaats, zoals de studie over ‘De Laatste Tuin’ voor de Tuinen van Appeltern, werd ‘De Kruidentuin van de Toekomst’ geconcipieerd voor De Kruidhof in Buitenpost en werden tuinwerelden ontworpen voor de Boskoopse beurs Plantarium 2016 en 2017.  


In het seizoen 2017/18 zullen alle activiteiten in een vast ritme doorgaan. Als eerste staan twee gratis lesdagen ter kennismaking gepland waaraan men kosteloos kan deelnemen, om de sfeer en de inhoud te proeven van de diverse cursussen. Die bijeenkomsten vinden plaats op maandag 28 en woensdag 30 augustus te Apeldoorn. Nieuw wordt een tweedaagse training ‘Commercieel en Creatief Schrijven’ van Angélique van der Horst en een driedaagse cursus over ‘Duurzaamheid in het tuinontwerp’ door Nico Wissing. 

www.ontwerpinstituut.nl