Schrijf u in voor de Openbaargroen-awards 2021

Jaarlijks zetten groenvoorzieners zich in om de groenbeleving in de stad te verhogen. Naast aanleg zorgen ze ook voor een perfect onderhoud van het groen. Om dit in de verf te zetten organiseert de VVOG, samen met een aantal partners, sinds 1979 een wedstrijd voor openbare groenvoorziening. Voor 2021 werd ‘grijs wordt groen’ als jaarthema gekozen, waarmee op zoek gegaan wordt naar goede voorbeelden waarbij na ontharding de vrijgekomen zone met groen werd ingekleed.

 


Met deze wedstrijd wil VVOG recente, vernieuwende en inspirerende openbare groen-, bloemen- en bijenvriendelijke realisaties in Vlaanderen in de belangstelling plaatsen en belonen. De wedstrijd richt zich tot alle Vlaamse gemeentebesturen. Lid of geen lid van VVOG, iedereen is welkom. De ingezonden groenprojecten worden kenbaar gemaakt over Vlaanderen en krijgen de nodige persaandacht.

Drie wedstrijdthema’s

U kunt zich inschrijven voor beste groene gemeente, de meest bijenvriendelijke gemeente en de mooiste bloeiende gemeente. Daarnaast wordt in samenwerking met VLAM de Groenaannemer-award uitgereikt aan een groenproject met expertise en professionalisme van groenaannemer én gemeentebestuur. Verder zijn er speciale prijzen voor voorbeeldstellende en innovatieve groenprojecten op vlak van pesticidevrij beheer (VMM-label Zonder is gezonder) en voor groenprojecten die inspireren op het vlak van duurzaam waterbeheer (VMM-label Waterproof). Tenslotte wordt een gemeentebestuur uitverkoren voor deelname aan de Europese groen- en leefmilieuwedstrijd Entente Florale Europe.

Alle informatie is terug te vinden in de wedstrijdfolder van de Openbaargroen-awards 2021.

Inschrijven kan tot en met 20 april 2021.