Groene opsmuk voor vertrekzone Brussels Airport [VIDEO]

De vertrekzone van Brussels Airport, de zogenaamde curb, kreeg deze zomer een nieuwe look. Het vernieuwde plein creëert een groene en gastvrije plek voor passagiers, bezoekers en medewerkers van Brussels Airport en omliggende bedrijven.

 


Vroeger was het de drop-off zone van Brussels Airport. Nadat de terroristische aanslag in 2016 werd besloten het entreegebied autovrij te maken. Die kale, autovrije strook asfalt kreeg deze zomer een facelift. Het Nederlandse bureau Felixx ontwierp het toegangsplein als groene foyer met verplaatsbare en modulaire plantbakken. Een geschilderd vloerpatroon van witte en grijze lijnen verbindt de ingangen van de garages met die van de hal. De plantstroken zijn opgebouwd uit 100 modulaire en verplaatsbare bakken, ontworpen en op maat gemaakt door Grijsen. De strips hebben verschillende lengtes en hoogtes, om ideale omstandigheden te bieden voor een grote diversiteit aan vegetatie. Zoontjens Boomprojecten zorgde voor een verscheidenheid aan kruiden en struiken, gecombineerd met 35 verschillende soorten bomen. Met planten zoals de roodbladige hemelboom over de zwarte berk tot de zevenzonenboom, is er gekozen voor bomen en planten die voor kleur kunnen zorgen. In de plantenbakken zitten sensoren waardoor men steeds de droogte of natheid van de aarde kan nagaan, alsook de zuurtegraad.

Het is een tijdelijke installatie in afwachting van de heraanleg van het hele toegangsgebied, die een aangename beleving borgt van het entreegebied tijdens deze transformatieperiode.