Green met coronamaatregelen

Na weken wachten kreeg de beurssector op 23 juli het fiat van de Nationale Veiligheidsraad om beurzen opnieuw op te starten vanaf 1 september mits het strikt naleven van het beursprotocol en het verplicht dragen van een mondmasker, en dit voor zover de epidemiologische omstandigheden het toelaten. De overheid ziet in dat een beurs, net zoals een shoppingcenter en een grote handelszaak, in de eerste plaats een “pop-up” marktplaats is waar handelgedreven wordt.

Omdat de veiligheid en gezondheid van exposanten, bezoekers en alle betrokken personen bij een beurs van het grootste belang is, legt Easyfairs, de organisator van Green, zichzelf strikte normen en procedures op inzake ontsmetting en hygiëne. Om het belang hiervan te onderlijnen heeft Easyfairs een partnership afgesloten met het bedrijf SGS, dat internationaal gerenommeerd is inzake veiligheid en de controle erop.


Op deze manier zorgt de organisatie ervoor dat Green de safest place to meet wordt voor de volledige groensector. Vooraf online registreren en het dragen van een mondmasker is dan ook verplicht. De traditionele nocturne van Green gaat deze editie helaas niet door en de openingsuren werden licht gewijzigd.