Geranium en hibiscus balkon- en terrasplant 2016

Een Nederlandse mediajury heeft op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl de Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2016 gekozen. Als winnaars kwamen geranium (Pelargonium) en Hibiscus uit de bus.
Aan de hand van criteria als zomeruitstraling, bloeicapaciteit en gebruiksgemak vulden de juryleden de stemformulieren in. De winnende zomerbloeiers spelen een belangrijke rol in de mediacampagne van Mooiwatplantendoen.nl die in april 2016 start. De mediajury bestaat uit vertegenwoordigers van onder meer Home and Garden, Margriet, Elle Decoration, de Telegraaf, Seasons, Groei & Bloei, Libelle en Eigen Huis & Tuin.

Balkonplant van het Jaar 2016
Geranium (Pelargonium) is de Balkonplant van het Jaar 2016. “De geranium is helemaal retro,” aldus de jury en “is een dankbare zomerbloeier die geschikt is voor iedereen: met of zonder groene vingers.” De juryleden prezen ook de veelzijdigheid van de eenjarige zomerbloeier. Vanwege de verschillende vormen kan de geranium prima in balkonbakken, potten en hanging baskets worden toegepast. De geranium is als Balkonplant van het Jaar 2016 de opvolger van de Fuchsia (2015) en Verbena (2014).


Terrasplant van het Jaar 2016
De Terrasplant van het Jaar 2016 is Hibiscus. De jury: “Hibiscus is onterecht een relatief onbekende terrasplant. De prachtige en exotische bloemen in meerdere kleuren maken de plant echter tot een eyecatcher op elk terras. De Hibiscus is een ideale plant voor beginners en zorgt direct voor een zomerse uitstraling. Behalve als kuipplant (op terras of balkon) is de Hibiscus ook geschikt als meerjarige heester in de tuin”. De Hibiscus is de opvolger van de Passiflora (2015) en Lantana (2014).