Gent / Maaseikplein wordt ‘Fruitgaard XL’

De parking naast de Sint-Baafskathedraal wordt omgevormd tot een groenzone met fruitbomen

Wat tot de invoer van het circulatieplan nog een parking was naast de Sint-Baafskathedraal, en sindsdien tijdelijk werd ingevuld door appelbomen in bakken, picknicktafels en speeltuigen, wordt op dit moment aangelegd als een groenzone.


De ‘Fruitgaard XL’ die het bestaande parkje en de 1400 vierkante meter opgebroken asfalt zal vervangen, biedt plaats aan appelaars, perelaars, een vijgenboom, een kerselaar, een amandel- en moerbeiboom in wat meer aan een bloemenrijke weide uit een werk van de Gebroeders Van Eyck moet doen denken dan het veld van KAA Gent.

De vorm van het park zal een ‘vergrootte’ versie zijn van het bestaande perkje. Het oude hekwerk blijft bestaan, de nieuwe randen van het parkje zullen dan weer als zitrand worden uitgevoerd. In het nieuwe gedeelte zullen verschillende picknicktafels worden geplaatst.

Voor die kinderen worden in het bestaande perkje trampolines en houten schaapjes geplaatst. Het zal dus na de heraanleg veranderen van kijkgroen naar gebruiksgroen. De aanleg van de groenzone aan het Maaseikplein wordt uitgevoerd door de Groendienst van de stad zelf en moet klaar zijn voor het Van Eyck-jaar volgend jaar. In hetzelfde kader wordt ook gewerkt aan de Sint-Baafskathedraal en het bezoekerscentrum Lam Gods.

Bron: visit.gent