Gardenista: nieuw groenevent in kasteeltuin Ophemert (NL)

Van 15 tot en met 19 mei 2019 vormt Kasteel Ophemert (NL) het decor van een nieuw tuinevent: Gardenista. Het evenement biedt een mix van groen, amusement en gastronomie voor jong en oud in een schitterende omgeving.

Je kunt heerlijk struinen langs de showtuinen waarin de ontwerpers extra aandacht hebben gegeven aan duurzame en praktische oplossingen met oog op klimaatverandering. Naast de showtuinen, kwekers en aanbieders van tuinproducten hebben bekende arrangeurs samen met studenten van diverse groene opleidingen het terrein met toparrangementen versierd. Toonaangevende groenspecialisten geven presentaties en in het kasteel is een expositie van florale objecten. Ook het kasteel en de fraaie kasteeltuin zijn te bezoeken. Gardenista is een initiatief van vereniging Groei & Bloei en wordt voor de eerste keer georganiseerd.


Nationaal Kampioenschap Bloemstyling
Tijdens Gardenista organiseert Groei & Bloei het Nederlands Kampioenschap Bloemstyling 2019. Professionals, amateurs en studenten van groene opleidingen strijden om de nationale titel. Een vakjury beoordeelt de wedstrijdarrangementen met als thema ‘Fairytale’ en bepaalt per categorie een winnaar. Alle sprookjesachtige bloemwerken zijn tijdens Gardenista te bewonderen.

www.gardenista.nl