Krinkels / Zonnepanelen op voertuigen om elektrisch handgereedschap te laden

De recent aangekochte bestelwagens van Krinkels zijn uitgerust met een Zeliox-laadstation. Tijdens het rijden laden de batterijen van het laadstation op, in combinatie met zonnepanelen op het dak van de bestelwagen. Hierdoor zijn onze teams voortdurend verzekerd van opgeladen accu’s op locatie.

Het milieubeleid van Krinkels voorziet een aantal maatregelen die inzetten op duurzamer werken, zowel op gebied van mobiliteit als het machinepark waarmee gewerkt wordt. De geleidelijke transitie naar elektrisch gereedschap is volop ingezet. Vervuilende machines met een 2-taktmotor worden vervangen door elektrisch aangedreven handgereedschap met een batterij. Enerzijds verlagen we de lawaaihinder die onze werken soms met zich meebrengen. Anderzijds stoten elektrische motoren geen vervuilende deeltjes uit, geen rook, geen koolstofmonoxide en geen broeikasgassen.


Om dit gereedschap te kunnen gebruiken is het altijd en overal kunnen opladen een vereiste. Vandaar de nieuwe bestelwagens met zonnepanelen.