Cofabel opent nieuw filiaal in Olen

Cofabel, onderdeel van de Arvesta-groep en verdeler van onder andere John Deere en Kramer, heeft een nieuw filiaal geopend in Olen.

“De nieuwe vestiging in Olen werd in eerste instantie geopend om onze landbouwklanten beter te kunnen helpen. De laatste jaren is er immers geen dealership meer in de regio voor deze klanten. Voor de landbouw bestrijkt deze vestiging de grote regio rond Olen. In feite een groot vierkant, boven begrensd door een fictieve lijn van Ranst tot Retie en in het zuiden begrensd door een fictieve lijn Keerbergen tot Diest,” vertelt Luc Sterckx, Algemeen Directeur van Cofabel (Director Machinery binnen de Arvesta groep).


“Voor Tuin en Park hebben we in deze grotere regio al dealers. Maar nabijheid speelt voor het Tuin en Park gamma een grotere rol. Voor ons nieuw dealership in Olen is de actieradius voor Tuin en Park dan ook beperkter. We denken daarbij aan de regio rond het dealership : Westerlo, Herentals, Geel, Meerhout, Olen, Laakdal en Veerle. Naast de medewerkers van het dealership, hebben ook onze area managers en specialisten voor de regio hun kantoor in het nieuw Cofabel dealership te Olen, dat biedt natuurlijk een mooie meerwaarde naar ondersteuning en service voor de klanten. In het Cofabel dealership bieden we alle producten en diensten aan van John Deere, maar ook Kramer (verreikers, wielladers) en complementaire producten zoals GKB. We gaan dus voor het totaalpakket. Voor de tuin en park klanten zullen we alle oplossingen kunnen aanbieden die onze klanten wensen. Zoals gezegd is dit geen alleenstaande vestiging, maar een onderdeel van Cofabel. Hierdoor kunnen we alle expertise die door de jaren werd opgebouwd binnen Cofabel in het ruime gamma dat we hebben, aanwenden om de klanten van Cofabel Olen een excellente service te bieden. Het volledige gamma betekent dat wij ook golfmachines aanbieden, met de daarbij horende service. Daarvoor hebben we bijvoorbeeld gespecialiseerde slijpmachines besteld. Vanaf midden juni zullen we golfklanten dan ook het slijpen van de kooien als service kunnen aanbieden.”

Cofabel volgt de ontwikkelingen van accu-aangedreven machines op de voet. “Maar binnen het professionele gamma is dat niet altijd evident. Voor intensief professioneel gebruik staat de technologie van de batterijen nog net niet ver genoeg. Je komt dan snel bij zware batterijen terecht, wat ergonomisch gezien geen goede zaak is. Zeker bij intensief gebruik, is dat zeer belastend voor de professional die de machine gebruikt.”

www.cofabel.be