Fleuroselect presenteert zes Gold Medal-winnaars voor 2016

De Gold Medal wordt door Fleuroselect, de internationale organisatie voor de sierteeltsector toegekend aan een echte doorbraak in sierteeltveredeling. Deze variëteiten blinken uit door innovatie, aantal bloemen, bloeitijd en algemene look. De 2016 Gold Medals doen het uitstekend in de tuin en vertegenwoordigen de laatste trends in veredeling voor bloempotten en -perken.

 


Calamintha nepeta Marvelette Blue – Van Hemert & Co

Een blauw bloeiende, bijenlokkende verschijning is deze compacte Calamintha uit zaad in de tuin. De grote, opvallende, paarsblauwe bloemen zijn goed zichtbaar boven het gewas. Deze eerstejaars bloeiende vaste plant bloeit binnen 12 weken vanaf een voorjaarszaai en zal na aanplanten de hele zomer lang een zee van blauwe bloemen geven. De zoete muntgeur van het lichtgroene blad trekt vlinders en bijen aan. Deze uitstekende tuinplant combineert goed met andere planten op een zonnige standplaats in de border en heeft tevens uitstekende bodembedekkende eigenschappen. Geplant in sierpotten brengt deze schoonheid zowel kleur als geur op de patio.

 

gm2016_calamintha_n_450_300

 

Cosmos bipinnatus Xanthos – Van Hemert & Co

Xanthos betekent geel in het Grieks en dat is precies wat deze nieuwe Cosmos bipinnatus is: een unieke, zachte, gele kleur. Xanthos is compact, vroegbloeiend en uniform. Deze rijkbloeiende Cosmos is uitstekend geschikt voor de patio en het terras, en een echte blikvanger in de border. Xanthos voegt een spiksplinternieuwe kleur toe aan het compacte Cosmos segment.

 

gm2016_cosmos_b_450_300

 

Echinacea purpurea Feeling Pink – HM.Clause

Deze nieuwe toevoeging aan het commerciële Echinacea assortiment is er één met uitstekende tuinprestaties. De vele bloemen blijven fier bloeien in moeilijke omstandigheden zoals wind, hitte en droge grond. Bloeiend van mei-juni tot september-oktober trekken de opvallende bloemen bijen en andere nuttige insecten aan. Feeling Pink, ook geschikt als snijbloem, is een perfecte keuze om uw terras of tuin op te fleuren in de zomer.

 

gm2016_echinacea_p_feeling_pink_10_300_450

 

Helenium autumnale Western Mixture – HM.Clause

Zoals de zon boven de woestijn ondergaat, zo omarmt Helenium autumnale Western Mixture elke plantenborder met een warme, geelrode gloed. Deze vaste plant is compact en vroegbloeiend. Dankzij zijn uitstekende vertakking biedt Western Mixture massa’s prachtige gele, rode en tweekleurig rood/gele bloemen. Deze late zomer- en vroege herfstbloeier biedt extra verkoopmogelijkheden in het zogeheten najaarsassortiment.

 

gm2016_heleniumwesternhd02_450_300

 

Ocimum basilicum Purple Ball – NARIC Fruitculture Research Institute

Intens genieten van kruiden? Ocimum basilicum Purple Ball geeft het antwoord! Een unieke, volle ronde plantbouw in het paarse basilicum-segment. Deze aromatische eenjarige geeft zeer unieke, kleine paarse bladeren en kleine buisvormige paarse bloemen. Purple Ball gedijt bij zonnig, warm weer en is goed bestand tegen droogte. Het opvallende paarse blad geeft een verrassende combinatie met andere planten in balkonbakken, maar ziet er ook prachtig uit als solitair in potten en in de border. Purple Ball, een zeer decoratieve Ocimum-basilicum voor gebruik in de keuken, terras en tuin.

 

ocimuminpot_450_300_

 

Petunia x hybrida Tidal Wave® Red Velour – PanAmerican Seed

Rol de rode loper uit voor Tidal Wave® Red Velour! Een unieke, intens rode kleur die verschilt van alle andere Petunia’s uit zaad. Dankzij de goed uitlopende groeiwijze wordt deze snel groeiende schoonheid een aantrekkelijke haag van bloemen, een prachtige bodembedekker in aanplantingen of een pronkstuk in pot op de patio. Deze Petunia heeft een uitzonderlijk lange bloeitijd en uitstekende weerstand tegen regen. Tidal Wave® Red Velour verspreidt glamour in elke tuin.

gm2016_tidal_wave_red_velour_petunia__pet14_17963cc

Fleuroselect