Schrijf je nu in voor de wedstrijd ‘De Vlaamse Tuinaannemer 2021’

‘De Vlaamse Tuinaannemer’ is een jaarlijkse wedstrijd die dit jaar voor de 25ste keer wordt georganiseerd. Bedoeling van de wedstrijd is de vakkennis van de professionele tuinaannemer in de kijker te zetten. Daarmee willen de organisatoren promotie maken voor de professionele tuinaannemer en de belangrijke rol van een vakman bij de realisatie van een tuin onderstrepen.

Aan de hand van de winnende realisaties wordt promotie gemaakt voor het beroep van tuinaannemer via TV, radio, geschreven pers en een weersbestendige fotoreportage, die opgezet wordt op allerhande tuinevenementen en -beurzen. Zo willen de organisatoren duidelijk maken dat de kennis en het vakmanschap van een tuinaannemer niet zo vanzelf­sprekend zijn en dat het inschakelen van een echte vakman resulteert in mooie en vooral duurzame tuinen.


Professionele tuinaannemers kunnen deelnemen aan de wedstrijd met een tuinproject in een van de drie oppervlaktecategorieën (tuinen < 150, tussen 150 en 750,  > 750 m²). Er is ook een speciale prijs voor ‘groene toptuinen’ en “Jong Talent 2021” voor tuinaannemers jonger dan 30 jaar.

Extra info vind je op www.vlaamsetuinaannemer waar je rechtstreeks kan inschrijven.

Vanaf 2021 sponsort VLAM de jaarlijkse wedstrijd van de Vlaamse Tuinaannemer niet meer. VLAM nam deze beslissing in overleg met de betrokken beroepsfederaties uit de tuinaanlegsector BFG (Belgische Federatie Groenvoorzieners) en Groen Groeien. In samenwerking met beide beroepsfederaties werkt VLAM aan een nieuwe, breed gedragen actie als alternatief.