Soestdijk deze zomer ‘Palace in Wonderland’

In de Engelse landschapstuin van het voormalige koninklijke Paleis Soestdijk loopt deze zomer de tentoonstelling Palace in Wonderland. Zeven kunstenaars voegen door middel van objecten nieuwe en alternatieve verhalen toe aan de door landschapsarchitecten Zocher sr. en jr. ontworpen tuin.
De tentoonstelling laat zien dat de geschiedenis van het landgoed, zijn huidige situatie en de nog onbepaalde toekomst de kunstenaars een rijkdom aan aanknopingspunten biedt voor nieuwe, speciaal voor deze locatie gemaakte kunstwerken.

De deelnemende kunstenaars zijn Zoro Feigl, Sharon Houkema, John Körmeling, Reinier Lagendijk, Ingrid Mol, André Pielage en Benjamin Verdonck. Hun objecten en andere verschijningen maken een wandeling door de tuin tot een ontdekkingsreis, waarbij verbanden worden gelegd tussen de geschiedenis, het heden en de toekomst van Soestdijk.


Palace in Wonderland is daarmee geen traditionele buitententoonstelling waarin de bezoeker langs een reeks autonome kunstwerken wandelt. Het biedt het publiek een totaalervaring waarmee zowel het paleis als de tuin op een andere manier kunnen worden beleefd.

Illustrator Floor Rieder heeft speciaal voor de tentoonstelling een ‘schatkaart’ ontworpen, aan de hand waarvan volwassenen en kinderen op speelse wijze langs de kunstwerken en door de paleistuin worden geleid. Palace in Wonderland is te bezoeken tot en met 27 september.

006.PALACE-IN-WONDERLAND-2015-PH.GJ_