Engerlingen in uw gazon bestrijden met aaltjes [VIDEO]

DCM lanceert DCM Heteri-Guard®, een natuurlijk bestrijdingsmiddel op basis van aaltjes tegen engerlingen in het gazon.

Engerlingen zijn de larven uit de familie van de meikeverachtigen (rozenkever, junikever, meikever, … ). Ze eten de wortels van het gazongras. Door die vreetbuien kan het gras minder of geen water meer opnemen en vergeelt het om uiteindelijk af te sterven.


Natuurlijk oplossing

DCM Heteri-Guard® bevat specifieke aaltjes (Heterorhabditis bacteriophora). Dat zijn parasieten die het lichaam van de engerlingen binnentreden. Ze infecteren ze met bacteriën, waarna de larven verdoofd worden en sterven; de aaltjes voeden zich dan met het dode insect.

Roer de inhoud van de verpakking met10 liter water tot het product volledig is opgelost. Vervolgens neem je een maatbeker en meng je dit mengsel opnieuw met water. Afhankelijk van de te behandelen oppervlakte pas je de hoeveelheid aan.

Behandelen is heel gemakkelijk en doe je het best in een regenachtige periode vanaf de nazomer tot vroege herfst of in het voorjaar. Dan zitten de larven net onder de zoden. De aaltjes dringen de engerlingen binnen, infecteren ze met een bacterie en voeden zich met de inhoud van de larve. Bovendien laten de aaltjes het overige natuurlijke bodemleven met rust. Enkel de engerlingen overleven het niet. Deze aaltjes zijn uiteraard niet schadelijk voor je planten.