STIHL HLA 56 bekroond als “beste heggenschaar op steel”

In de test van accuheggenscharen uitgevoerd door de Duitse Stiftung Warentest, was de STIHL HLA 56 de enige van de deelnemende modellen op steel die het testpubliek wist te overtuigen. Ze kreeg de eerste plaats in haar categorie met een algemene score van “goed”.

Deze STIHL heggenschaar, die ook geschikt is voor dikkere takken, is de enige die eruit springt”. Dat was het oordeel van de Duitse organisatie Stiftung Warentest over de STIHL HLA 56 in de test van accuheggenscharen, gepubliceerd in haar augustusnummer. In totaal werden 15 accuheggenscharen getest: tien standaardmodellen voor heggen van normale hoogte en vijf heggenscharen op steel voor het snoeien van hoge heggen, lage struiken en bodembedekkers.


De STIHL HLA 56 is uitgerust met een deelbare schacht en heeft een handige lengte van 1,77 meter. Zo snoei je heggen snel en comfortabel vanaf de grond tot op een hoogte van meer dan vier meter. Het snoeivermogen van de STIHL HLA 56 werd beoordeeld als zeer positief, zowel voor dunne en middelgrote takken (“zeer goed”) als voor dikke takken (“goed”). Volgens de experts is de HLA 56 de enige heggenschaar op steel uit de test die ook wordt aanbevolen voor zwaar terugsnoeiwerk. Het testpubliek stelde ook de bovengemiddelde gebruiksduur van 107 minuten bijzonder op prijs. De benodigde energie wordt geleverd door een krachtige lithium-ion-accu van 36 V uit het STIHL AK systeem, die je ook met een reeks andere tuinmachines kan gebruiken.

stihl.be