Eerste Pluktuin Vlaanderen is succes

Op zaterdag 20 januari konden passanten aan het Koningin Astridplein in Antwerpen de winterkou letterlijk verdrijven door een bos verse tulpen te plukken in de eerste Pluktuin van Vlaanderen. Met deze actie onderstrepen VLAM en de Vlaamse snijbloemensector het deugddoend effect van bloemen en kondigen ze het nieuwe snijbloemenseizoen aan.

VLAM richtte zijn eerste Pluktuin in op zaterdag 20 januari op het Astridplein in Antwerpen. Passanten konden elk 15 tulpen met bol komen plukken. Het betreft 100.000 tulpen, die allemaal afkomstig zijn van het Vlaamse bedrijf Tuliflor in Wervik.


De Pluktuin is meteen de start van het nieuwe snijbloemenseizoen en luidt ook specifiek het tulpenseizoen in, dat 100 dagen duurt. Vlaanderen telt zo’n 38 snijbloementelers, goed voor 60 hectare.

Het grauwe regenweer weerhield de passanten niet even aan te schuiven voor een bos tulpen.De sfeer was prima en de plukkende mensen kozen met zorg hun tulpen uit. Er waren immers allerlei kleuren beschikbaar. Op ieders gezicht verscheen een glimlach bij de pluk. Bloemen maken de lange winter inderdaad een stuk aangenamer.