Nevergreen / Onkruidvrije bestrating

Het Nevergreen concept van Stradus Infra bestaat uit een combinatie van stenen met een verbrede voeg en een hoogwaardige onkruidwerende voegmortel. Het is een milieuvriendelijke oplossing die tevens een aanzienlijke besparing op de onderhoudskosten met zich meebrengt.

Sinds 1 januari 2015 mogen steden en gemeenten slechts in zeer beperkte gevallen nog gebruik maken van pesticiden. De gangbare methoden voor niet-chemische onkruidbestrijding zijn doorgaans zeer arbeidsintensief en milieubelastend. Denk aan methoden als borstelen, branden en stomen. Met het Nevergreen bestratingsconcept biedt Stradus Infra u een oplossing om in plaats van onkruid te verwijderen proactief onkruid te voorkomen.


De Nevergreen stenen zijn voorzien van afstandhouders en hebben een verjonging, waardoor na plaatsing bredere voegen ontstaan. Deze voegen worden ingevoegd met de hoogwaardige Nevergreen voegmortel die zowel water- als gasdoorlatend is, maar onkruid geen kans geeft.

Stradus Infra breidde het gamma Nevergeen voegstenen onlangs uit en voorziet nu naast een epoxygebonden voegmortel ook een cementgebonden voegmortel. Tevens biedt Stradus Infra als garantie het inwassen van de voegstenen in onderaanneming aan.

De nieuwe formaten 22×22 cm en 20×20 cm en de cementgebonden voegmortel beantwoorden volledig aan het onlangs vernieuwde Standaardbestek 250 (SB 250 3.1) voor de wegenbouw.