ECO-oh! / Duurzame producten voor tuin en publieke ruimte

De ECO-oh-groep uit Laakdaal produceert 100% recycleerbare producten voor tuin, bouw, openbare ruimtes en verkeerstoepassingen.  Producten die toelaten om creatief vorm te geven aan tuinen, parken en pleinen. Vanaf nu vindt u het volledige het ECO-oh! assortiment met overzichtelijke productpagina’s online op de nieuwe website van ECO-oh!

De producten van ECO-oh! vergen weinig of geen onderhoud, zijn bestand tegen water en vocht, zijn vlot verwerkbaar en hebben een lange levensduur. Ze zijn gemaakt van 100% gerecycled kunststofafval en kunnen op het einde van hun levensloop opnieuw 100% gerecycled worden.


Duurzaam

In 1989 startten de 4 stichtende partners van Ekol (Kempense Steenkoolmijnen, OVAM, LVM en Eurobox) een pilootproject waarbij ze antwoord boden aan een prangend ecologisch vraagstuk. In de consumptiemaatschappij zorgt het toenemend aantal plastic verpakkingen voor een groeiende afvalberg. De oplossing: burgers leren plastics sorteren en deze vervolgens recyclen.

Voor consumenten is het onderscheid tussen PET, PE, PP en PVC plastics evenwel onduidelijk. Een plastic folie, botervlootje, aardbeibakje of bloempotje, voor de burger is het allemaal plastic. Daarom werd bij ons van bij de start een machinepark ontworpen dat sterk vervuilde, gemengde stromen van huishoudelijk plastic afval verwerkt. Alleen zo is een eenvoudige laagdrempelige sorteerboodschap mogelijk. Iets wat voor de ECO-oh! Group een topprioriteit is.

Gestaag groeide Ekol, tot het in 2010 de toenmalige maximale capaciteit van 10.000 ton bereikte. In 2010 werd Ekol verkocht aan de huidige eigenaars die beslisten tot een uitbreiding van de productiecapaciteit tot 22.000 ton per jaar. Voldoende om de huishoudelijke restplastics van 2,5 miljoen Vlamingen te recyclen. Tegelijk werd fors geïnnoveerd in de verwerkbaarheid van de gerecyclede grondstoffen.

In 2015 werd de naamswijziging van Ekol naar ECO-oh! doorgevoerd en ontstond de ECO-oh! Group met aparte entiteiten voor recycling, verwerking, innovatie en commercialisering. Met een sterk belevingsgericht merk, ECO-oh!, en een nieuwe organisatie is de ECO-oh! Group klaar voor verdere groei.

ECO-oh! recyclet zo’n 15.000 ton huishoudelijk plastic afval, tot duurzame producten. Dat gebeurt op de meest ecologische wijze.
Kristien Meulemans en Stany Janssen van ECO-oh! Group laten u binnenkijken in de unieke fabriek in Houthalen, België.

 

 

 

Vanaf nu vindt u het volledige het ECO-oh! assortiment met overzichtelijke productpagina’s van tuinafboording, moestuinbakken, zitbanken, picknicktafels, bloembakken, straatmeubilair, palen, profielen en platen enzovoorts online. Producten voor zowel de tuin als de publieke ruimte.

 

ECO-oh! straatmeubilair ©studioPSG.be copy

Picknickset-®studioPSG.be-8005 copy

Garden box moestuinbak-®studioPSG.be-1985 copy

Ecolat-®studioPSG.be-8475 copy

ecoplanc-studiopsg-be-7139

studiopsg-be-5935

www.eco-oh.com