Dien project in voor Europese Green City Award

In kader van het Europese project Green cities for a sustainable Europe, wordt jaarlijks een Green City Award georganiseerd. Heeft u recent meegewerkt aan de realisatie van een openbaargroenproject waarvan u vindt dat het extra aandacht verdient? Dan is de European Green City Award 2020 een unieke kans om uw project in de kijker te zetten.

 


Green Cities for a Sustainable Europe is een initiatief van de ENA (European Nurserystock Association) en boomkwekerij organisaties uit België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland. Binnen dit project wordt de vergroening van openbare ruimte in al zijn aspecten gepromoot.

Green City Award 2020

De eerste editie van de Green City Award vindt plaats in september 2020. De Green City Award past in de breder context om openbaar groen in de stad te promoten zoals de algemene doelstelling van het Green cities project. De genomineerde en zeker het winnende project moet als voorbeeld en stimulans dienen voor toekomstige openbaargroen projecten.

Elk van de zeven landen die deelneemt aan het Green cities project, kan een gerealiseerd openbaar groen project indienen als inzending van dat eigen land. Ook vanuit België zal er een project ingezonden worden. Welk project dit wordt, zal door de sector zelf bepaald worden.

Enerzijds zal de jury voor de selectie van het Belgische genomineerde project, bestaan uit afgevaardigden vanuit de sector. Welke openbaar groenprojecten deze juryleden voorgeschoteld krijgt, dat kan elke sierteler, boomteler of tuinaanlegger mee bepalen. Heeft u recent meegewerkt aan een project waarvan u vindt dat het extra aandacht verdient? Of kent u een project dat u graag als voorbeeld ziet voor toekomstige projecten? Stuur dan uw suggestie vóór 15 mei 2020 door naar [email protected]

In dit document kan u alvast meer info te weten komen over de selectiecriteria en deelnameprocedure (enkel de finale Belgische laureaat zal het invulformulier moeten invullen).