Deschacht / Groeiplaatsvoorziening van bomen

Bomen langer laten leven en de openbare ruimte beschermen tegen worteloverlast. Daarop zet Deschacht in met zijn nieuwe gamma wortelgeleidingsproducten. Overheden, architecten en aannemers kunnen er voortaan terecht voor materiaal en advies rondom duurzaam boombeheer.

Deschacht werkt hiervoor samen met Greenmax, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in groeiplaatsvoorziening in de stedelijke omgeving. Deschacht biedt de technische expertise voor groeiplaatsinrichting van bomen ondegronds: wortelschermen, wortelgeleiding, sandwichconstructies voor drukverdeling en systemen voor de irrigatie en verluchting. De studiedienst geeft productadvies en tekent de boomgroeiplaatsen technisch uit.


Groen en infrastructuur, duurzaam beheer

Bomen brengen kleur en leven in gemeenten en steden, maar hebben niet altijd de ruimte om te groeien. Daardoor gaan wortels een eigen leven leiden of kwijnen bomen stilaan weg. Toch is groen onmisbaar in het straatbeeld. Met het vernieuwde aanbod ondersteunt Deschacht overheden, architecten en aannemers. In het aanbod vindt u onder andere wortelschermen in hoogwaardig polypropyleen die wortels dieper in de grond leiden of tegenhouden om kabels, leidingen en rioleringen te beschermen. De irrigatie- en verluchtingssystemen en Urban Tree Systems zijn modulaire kratten die o.a. de wortels van stadsbomen groeiruimte geven en druk verdelen. De infrastructuur wordt beschermd tegen worteloverlast, wortels worden beshermd tegen wortelkap.

Filip Ausloos, Business Unit Manager Riolering en Afvoer bij Deschacht: “Grote steden zoals Antwerpen, Mechelen en Brussel zijn al langer bezig met duurzaam boombeheer. Veel kleinere steden en gemeenten staan nu voor die uitdaging. Met onze expertise en gespecialiseerde materialen garanderen we een langer groen leven in de openbare ruimte.”