https://www.recoetrac.com/

De RECO eTrac

Er is een toenemende vraag vanuit de markt naar emissieloze machines voor groenonderhoud. Overheden moeten voldoen aan strenge eisen om de klimaatdoelstellingen te kunnen behalen. Ook worden eisen gesteld aan geluid, geuruitstoot en multi-inzetbaarheid.


De markt vraagt om elektrische oplossingen, en specifiek om elektrisch aangedreven werktuigdragers voor groenonderhoud, waarmee een volle werkdag kan worden gewerkt zonder de accu bij te laden. Om aan deze vraag te voldoen ontwikkelden Royal Reesink bedrijven Motrac Industries en Jean Heybroek de RECO eTrac.

De RECO eTrac komt niet helemaal uit de lucht vallen. In 2018 ontwikkelde Jean Heybroek met Motrac Industries een elektrisch aangedreven prototype werktuigdrager genaamd MoRe-E, waarmee binnen de divisie Turfcare verschillende tests zijn gedaan. Er was direct veel interesse, onder andere bij de landschapsaannemer Krinkels en groenvoorzieningsbedrijf Dolmans Landscaping Group. Tegelijk met drie andere aannemers en gemeenten namen zij de RECO eTrac onlangs als eersten in gebruik.

De snelheid en mate van innovatie waarmee het voertuig is samengesteld, is te danken aan de ervaring op het gebied van elektrische engineering en aandrijftechnieken bij Motrac Industries. De RECO eTrac profiteert bij zijn verdere uitrol van de marktkennis van distributeur Reesink Turfcare.

Royal Reesink kan bogen op een schat aan ervaring met elektrische aandrijving. Binnen de groep worden veel elektrische heftrucks verkocht, na doorontwikkeling functionerend op lithium-ion-accu’s. Eerder bouwde Motrac Industries samen met machineleverancier Kuhn voor de veeteelt een hoog vermogen benodigde voermengmachine om naar hybride, waardoor er een licht voertuig voor kan. De Kaweco-wielladers zijn binnenkort ook elektrisch aangedreven.

Royal Reesink steekt veel energie in het meedenken met de klant: zeventig procent van de activiteiten bestaat uit productsupport: service, aftersales, onderdelen, advies, en verhuur. De elektrificatie van machines valt te zien in het licht van de service die zij leveren.

De elektrisch aangedreven werktuigdrager RECO eTrac maakt gebruik van lithium-ion-accu’s. Er kunnen diverse werktuigen aan de RECO eTrac (waarbij zowel de wielen als de werktuigen elektrisch aangedreven zijn) gehangen worden, in de eerste plaats een onkruidborstel. Door de bescheiden afmetingen (transportbreedte 130 cm) in combinatie met de fusee achterwielbesturing is de RECO eTrac uitstekend wendbaar en ook geschikt voor smalle straten, stoepranden en hellingen. De gunstige eigenschappen maken deze emissieloze werktuigdrager breed inzetbaar in de openbare ruimte en interessant voor openbare gemeenten en aannemers.

De leverancier geeft een harde garantie af dat je acht uur met de RECO eTrac met onkruidborsteltoepassing kunt werken zonder dat je de accu hoeft bij te laden. Je kunt hem overal opladen. De machine heeft een ergonomische bediening en een moderne, stille cabine van toonaangevend leverancier Mathieu met een panoramische voorruit en glazen deurpanelen voor optimaal zicht op de werkzaamheden. Airconditioning en verwarming zorgen dat de temperatuur in alle
weersomstandigheden automatisch stabiel blijft.

De RECO eTrac is geschikt voor een onkruidborsteltoepassing, maar later volgen concepten voor onder andere winterdienst, maaien, bladblazen en vegen.

www.recoetric.com