249.000 euro voor nieuwe oproep volkstuinen

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir trekt 249.000 euro uit voor de oproep volkstuinen 2021. Met de oproep wil de minister lokale projecten ondersteunen die kwalitatieve en ambitieuze nieuwe volkstuinen realiseren, of de kwaliteit en ambitie van bestaande volkstuinen verbeteren. Duurzaamheid, innovatie en samenwerking tussen de partners en de lokale gemeenschap staan centraal in de oproep.

Naast de ‘klassieke’ volkstuinen kunnen ook aanvragen ingediend worden voor samentuinen, warme tuinen, zorgtuinen, schooltuinen, buurtmoestuinen, eetbare buurten en voedselbossen. Ingediende projecten moeten in Vlaanderen liggen, buiten de centrumsteden.


Een project indienen

Projectaanvragers moeten hun project indienen voor 16 november 2021 om 16 uur. Dat gebeurt door het ingevuld inschrijvingsformulier, inclusief de bijlagen, te mailen naar [email protected].

Een jury zal de kwaliteit van de ingediende projecten beoordelen op basis van een aantal criteria, zoals de behoefte aan een volkstuin, de samenstelling van het partnerschap en hoe ambitieus en realistisch een project is.

Eind december 2021 worden de goedgekeurde projecten bekend gemaakt.

Op de website van de Vlaamse Landmaatschappij vindt u het oproepreglement met meer informatie over de oproep.