De nieuwe CG Concept is nu verkrijgbaar!

De nieuwe CG Concept is er! Meer dan 60 pagina’s boordevol groenaanleg, buitenruimte en urbanisme. Het XTRA dossier bij deze editie is een beursspecial over Demo Groen 2020 waarin we dieper ingaan op accu-aangedreven machines, een belangrijk thema binnen de sector.


In dit nummer van CG Concept besteden we uitgebreid aandacht aan twee actuele thema’s: de gevolgen van de corona-crisis voor de inrichting van onze steden en dorpen en van onze woonomgeving, en de gevolgen van de klimaatopwarming voor de inrichting van onze tuinen en van het publieke domein.

Verder presenteren we twee vakkundig uitgevoerde projecten, namelijk de vernieuwde Scheldekaaien in Antwerpen (winnaar Prijs Publieke Ruimte 2020) en het binnengebied Schaliken in Herentals (winnaar publieksprijs). We zetten de open oproep voor de ontwikkeling van een masterplan voor de rozencollectie van Coloma in de kijker en geven je tien handige vuistregels voor een klimaatvriendelijke tuin.

Op de tuinpagina’s besteden we onder meer aandacht aan het museum voor tuinieren en in de plantenrubriek hebben we het over bloembollen die geschikt zijn voor een warmer en droger klimaat, want ook dit jaar werden we geconfronteerd met extreme weersomstandigheden. We laten je kennismaken met een buitengewoon mooi assortiment aan droogteresistente bloembollen, dat dit jaar volop verkrijg baar is.

Het Dossier XTRA is ten slotte helemaal gewijd aan de beurs Demo Groen die normaal begin september zou plaatsvinden, maar dit jaar helaas niet kon doorgaan omwille van het coronavirus en de beslissingen van de veiligheidsraad. Na rijp beraad met Fedagrim werd snel duidelijk dat er meer moest gebeuren dan dit event zomaar in de koelkast stoppen. Daarom werd beslist om de
geplande beursspecial om te vormen naar een XTRA magazine. In dit nummer spelen we in op een aantal zaken die tijdens Demo Groen in de kijker zouden gestaan hebben. Centraal zoomen we in op het thema ‘accumachines’.

Dit en nog veel meer lees je in de nieuwe CG Concept!

Mis deze editie niet, bestel nu!

cg concept editie 3 2020 herfst september oktober nieuw magazine groensector groenaanleg buitenruimte urbanisme steden publieke ruimte tuinarchitecten tuinaanleggers tuinontwerp tuinarchitectuur techniek materialen nieuwigheden trends inspiratie machines beplanting bomen kweker kwekerij planten bloemen tuinen tuinonderhoud verharding landschap landschapsarchitecten professioneel magazine vakmagazine vakblad