Agentschap Natuur en Bos lovend over expertise van de aannemer

Een tweetal jaar geleden sleepte de firma Hoogmartens het contract in de wacht voor het heraanleggen en herstellen van wandel- en bospaden in een aantal parken die beheerd worden door het Agentschap voor Natuur en Bos.

Het agentschap staat in voor het beleid en het duurzaam beheren van 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen en mag zichzelf dan ook de grootste groenbezitter in Vlaanderen noemen.
Hoogmartens legde recent paden opnieuw aan op de Domeinen Coloma en Groenenborg in Sint-Pieters-Leeuw en op Domein Lintbos in Grimbergen. In een vorige fase van het raamcontract met Natuur en Bos voerden we werken uit in Park Vordenstein in Schoten en Park Ter Rijst in Pepingen.


Halfverharding

In overleg met opdrachtgever Natuur en Bos werd bij de heraanleg van de wandelpaden gekozen voor halfverharding met dolomiet. Dankzij de beige-gele kleur van deze steensoort worden de paden op een natuurlijke wijze geïntegreerd in de omgeving. De techniek van halfverharding staat bovendien garant voor een perfecte toegankelijkheid voor wandelaars met bijvoorbeeld een kinderwagen of een rollator. Voor het herstellen van de bospaden werd omwille van de hoge natuurwaarde ternair zand gebruikt.

Jurgen Van der Cruijssen van Natuur en Bos: “Het contract voor het heraanleggen van de paden werd toegekend via een openbare aanbesteding. Hoogmartens zat dus zeker goed qua prijs, maar dit was vanzelfsprekend niet het enige criterium om voor hen te kiezen. Ook hun expertise en de inhoud van hun voorstel lagen mee aan de basis van de gunning. Wij hebben nu twee jaar samengewerkt met Hoogmartens, aan diverse projecten in verschillende van onze domeinen. Er werd in de uitvoering uitstekend werk geleverd en de tevredenheid over de samenwerking is groot. Als ik twee troeven naar voor mag schuiven: de projectleider van Hoogmartens is iemand die écht meedenkt. En het volledige team geeft blijk van een enorme flexibiliteit: bij elke vraag van onze kant wordt zeer kort op de bal gespeeld en steeds gezocht naar de beste oplossing.”

Bron: Hoogmartens