De Italiaanse tuin van Sting

De Britse rockartist Sting is sinds enkele jaren samen met zijn vrouw Trudie Styler eigenaar van de 16e eeuwse Villa Il Palagio in Figline Valdarno in Toscane. Rond de villa liggen prachtige tuinen die de voorbije jaren zorgvuldig werden gerestaureerd.

Sting, artiestennaam van Gordon Matthew Thomas Sumner, en Styler kochten Il Palagio in 1997. Het werd in de 17e eeuw gebouwd als jachtpaviljoen door de hertogen van San Clemente. Toen Sting het domein kocht, was het in erbarmelijke staat.


 

Arabella Lennox-Boyd

Voor de restauratie van de tuinen huurden Sting en Styler de bekende Italiaans-Britse tuinarchitecte Arabella Lennox-Boyd in. Boyd ontwierp eerder al twee tuinen voor Sting in Engeland en geniet ook bij ons enige bekendheid als tuinarchitecte van de voormalige koningin Paola…

De restauratie duurde uiteindelijk zeven jaar. Het resultaat is een hedendaagse romantische interpretatie van een Italiaanse Renaissancetuin, met rijkelijk beplante terrassen die uitkijken over de wijngaarden, de olijfbomen en het prachtige Toscaanse landschap.

dam-images-homes-2011-01-tuscan_paradise-03_tuscan_paradise pelagio-terras il-palagio-garden-benches

De antieke fontein op één van de terrassen stond vroeger in de tuin van Sophia Loren.

fontein

 

Natuurlijk is er ook de nodige infrastructuur voorzien die vandaag bij een dergelijke villa hoort, zoals een zwembad, een tennisterrein, een yoga-centrum, een gigantische boomhut, en zelfs een openlucht schaakbord. Plus een opnamestudio.

 

zwembad2

Il-Palagios-chaak

 

Te huur

Sting produceert ook zijn eigen wijn, honing en olijfolie op het ruim 350 ha grote domein. De wijn wordt gecommercialiseerd onder namen als ‘Sister Moon’, ‘When we dance’ en ‘Message In A Bottle’.

Sinds kort kunt u er ook verblijven in één van de zes cottages op het domein, en gebruik maken van het zwembad, de tennisterreinen enzovoorts en dineren in de private wijnkelder van Sting. Dat kost dan wel minimaal 7.000 € per week. Wilt u het hele domein afhuren voor een privéfeestje, dan moet u rekenen op minstens 42.000 € per week.

Exclusieve luxe mag nu eenmaal wat kosten.

www.palagioproducts.com